De kwaliteit van financiële gegevens staat onder druk. Ondernemers, banken, klanten, investeerders en leveranciers van ondernemingen baseren een belangrijk deel van hun beslissingen op gerapporteerde financiële gegevens. Daarom is het belangrijk dat financiële gegevens zo min mogelijk fouten bevatten. In dit artikel bespreken de auteurs zeven determinanten die invloed hebben op de kwaliteit van de financiële gegevens en geven handvatten voor verbetering. Mede ingegeven door de actuele discussie over de kwaliteit van financiële gegevens is één determinant – de interne beheersing – specifieker onderzocht binnen 195 Nederlandse mkb- bedrijven, verdeeld over verschillende branches.

Panman, Niels., Grinsven, van. Jürgen H. M. en Maarten Mennen. Interne beheersing en financiële data. In controllers magazine, September 2013.

Lees het hele artikel